Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

zaterdag 14 september 2013

'Dordt eet Dordt'


Vandaag en morgen vindt een prachtig culinair evenement plaats bij de Kunstrand op Stadswerven.
Jilles Kuppens, de topkok die zich al bewees in driesterren-restaurant De Karmeliet in Brugge en in Dordt bekend van het huiskamerrestaurant Prins Bovenkamer en Guerilla Dinings, gaat een exclusief driegangenmenu koken met alleen maar producten van Dordtse bodem.

Remco Verkerk (o.a. 'Dordt loopt in de Soep'), mede-organisator van deze happening, had No Budget Kas gevraagd of wij ook een bijdrage wilden leveren.
Nou, natuurlijk !

We hebben een aardige mix kunnen samenstellen: paarse en roze aardappelen, courgettes, pompoenen, komkommers, paprika's, diverse soorten tomaten, suiker- en appelmeloenen, aubergines en Egyptische uien.
Kok Jilles was zeer verguld met onze gift.

Zo'n evenement vraagt om herhaling, wat ons betreft.
Volgend jaar misschien onze eigen 'Dordtse Oogst' ?
We doen er graag aan mee !