Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

woensdag 25 juni 2014

Openingstijden

Aangezien het overdag tropisch warm is in de kas, zijn we in de zomermaanden op de volgende vaste tijden geopend: 
maandag- en donderdagavond van 19.00 - 22.00 uur.

Tijdens de openingstijden is er altijd iemand van de medewerkers aanwezig, om een praatje mee te maken.
 
Als je eens een kijkje wil komen nemen, je bent van harte welkom !
Buiten genoemde dagen en tijden: bezoek op afspraak.

We zijn nog altijd op zoek naar 'helpende handen', dus aarzel niet om binnen te stappen!

Wie weet tot gauw!



Nationale Tuinweek 21 juni 2014

Wat een succes! Wat een succes! Wat is het een enorm drukke en gezellige dag geworden! En alle bezoekers waren even enthousiast!

Om 10.00 uur begon het. De zon scheen volop en het was al gelijk 30 graden in de kas! De laatste puntjes werden op de i gezet. Paul had 50 koeken en snoepzakjes geregeld (dank aan Anita!). Anne had een hoeveelheid appels en bananen meegebracht. Patrick en zijn vrouw Adrie hadden een feest gemaakt door diverse soorten eigengemaakte watersoorten (Linde water, kaneel/tijm water, citroen melisse water, etc. etc.), wortelgebak en cupcakes met heuse handgemaakte groentes (!) erop, mee te nemen.
We zaten nog maar net aan ons eerste kopje koffie en de eerste bezoekers arriveerden al! We hebben de gehele dag heel veel rondleidingen gegeven, het initiatief uitgelegd en uitleg gegeven hoe het allemaal werkt in de kas.

Er is een heel leuk divers publiek langsgeweest. Jong en oud vonden het geweldig! We hopen dat er ook nog meer personen bij ons in de kas willen komen tuinieren.

Volgend jaar doen we zeker weer mee!





 






Voorbereidingen voor Nationale Tuinweek 21 juni 2014

Groei & Bloei organiseert de Nationale Tuinweek. In Dordrecht kunnen geïnteresseerden op 14 juni en op 21 juni bij diverse tuinprojecten gaan kijken. Op 21 juni doet de No Budget Kas Dordrecht ook mee!

Om nog beter voor de dag te komen, dan dat we altijd al doen, starten we met de voorbereidingen. Het pad naar de kas toe is alweer overwoekerd met onkruid. Daarom snoeit Paul dit drastisch terug. Rinus heeft de dag erna een bosmaaier bij zich, waardoor het nog netter gemaakt kan worden. De Oost-Indische kers is zo groot gegroeid dat we er niet meer fatsoenlijk langsheen kunnen lopen in het gangpad in de kas en Jolanda zorgt dat dit weer helemaal mooi gemaakt wordt. Anne veegt bij het zitje in de kas het zand en de modder weg. Jolanda weet van een simpele tafel iets moois te maken, waardoor iedereen zich welkom voelt, wanneer zij de kas in komen. Verder wordt onkruid uit de bakken weggehaald. Diverse soorten munt op tafel gepresenteerd, etc. etc.
Op 20 juni krijgen we van Groei & Bloei een envelop met informatiemateriaal. Tevens krijgen we een vlag. Paul zorgt dat de vlag vooraan op het terrein goed zichtbaar komt te staan. Ook maakt hij een bewegwijzeringsbord en een groot No Budget Kas Dordrecht-bord.
Na 2 dagen hard werken, zijn de voorbereidingen goed gelukt. Het resultaat mag er zijn! We zijn klaar voor de Nationale Tuinweek!